Vallès Modernista

Des de fa força temps que escric en diferents blogs sobre turisme i gastronomia. Cada cop més m’he anat centrant en llocs i edificis d’interès, elements arquitectònics que mereixen una visita o dels que, cansats de passar-hi pel davant, no en coneixem gaire detalls. A banda també tinc el meu blog personal on hi avoco una barreja de tot allò que m’interessa, incloent-hi opinió, històries i relats.

De mica en mica, m’he anat interessant cada cop més pel moviment modernista, centrant-me especialment en la seva arquitectura. Com acostuma a passar, he començat visitant les grans obres d’Antoni Gaudí, Domènech i Montaner o Puig i Cadafalch. Sobre modernisme he escrit alguns articles al meu blog i d’altres han estat publicats en mitjans digitals en els que col·laboro de tant en tant.

Aquest interès creixent, m’ha fet adonar que on menys he parat atenció és en el modernisme de la meva comarca, el Vallès Occidental. Una comarca en la que trobem elements ben coneguts i destacats, però també d’altres en els que no ens hi fixem gaire. També n’hi ha alguns, per a mi molt valuosos, que han desaparegut víctimes de l’especulació urbanística. És justament això el que m’ha animat a crear una galeria col·laborativa a Instagram per donar-los a conèixer.

Tinc l’esperança que això serveixi per poder-vos descobrir alguns d’aquells elements que potser teniu ben a prop de casa sense saber-ho. Us animo a fotografiar-ho, a penjar-ho a instagram i a etiquetar les vostres imatges amb #VallesModernista per poder-les compartir entre tots. Us animeu a col·laborar-hi d’aquesta manera tan senzilla?

Amb la tecnologia de Blogger.