Sopar-Maridatge al Celler Abadal


Ahir vaig poder gaudir d’un dels sopars maridatge que organitza de tant en tant el Celler Abadal. L’esdeveniment va fer-se a les seves instal·lacions a Horta d’Avinyó i al bell mig del marc incomparable de les seves vinyes. El paisatge i la tranquil·litat del lloc ja convida a relaxar-se i predisposa a passar una estona agradable.

Varem arribar amb una mica de temps, el que ens va permetre passejar una estona pel jardí on, més tard, degustaríem el primer vi i els primers aperitius. La vetllada, organitzada com una “Masterclass per l’amfitrió perfecte”, es va realitzar en un entorn quasi familiar, on totes les persones de l’organització transmetien una veritable passió per allò que estaven fent. Quan et trobes entre persones que estimen allò que fan, acabes gaudint-ne el doble.

La benvinguda amb els primers aperitius es va acompanyar d’una copa d’Abadal Rosat, un vi fresc, divertit, molt agradable i amb un caràcter molt refrescant. El sopar es va acompanyar de l’Abadal Blanc, que transmet les notes del bosc de la comarca, i l’Abadal 3.9, un vi de finca amb molta personalitat. De la cuina, fantàstica, se’n va encarregar 6sentits, una empresa, i restaurant, de la comarca especialista en esdeveniments gastronòmics.

La vetllada ens va fer gaudir d’uns maridatges perfectes amb uns grans vins i uns plats excel·lents preparats amb molta cura. Un maridatge amb productes de la comarca que ens va mostrar com elaborar una cuina de gran qualitat amb molta cura de cada detall.

La xef del restaurant 6 Sentits, Jessica Romàn, la sommelier del Celler Abadal, Anna Castillo, i els seus respectius equips, van fer-nos  passar una bona vetllada que va transcórrer entre converses agradables, riures. bona gastronomia, i grans vins. Amb cada maridatge, unes notes musicals, una breu introducció i unes pautes per servir i maridar els vins de la manera més adequada per gaudir d’una estona que, tal com ens prometien, va ser màgica.