No alimentis el trol

Alimentar el trol, és una mala pràctica molt estesa a les xarxes socials, tot i que no és res nou. Aquest fet ja es donava als antics fòrums, grups, i llistes de correu, que encarà avui podem trobar en alguns llocs. Però, què vol dir alimentar al trol? Per donar resposta a aquesta pregunta, primer cal saber que s'entén per un  trol a Internet.

A Internet en general, i a les xarxes socials en particular, es coneixen com a trol aquelles persones que intenten provocar als altres. Per fer-ho, publiquen continguts, envien missatges o deixen comentaris en forma d'insults, missatges d'odi o respostes irades. La intenció immediata és crear mal ambient, problemes, distreure l'atenció i sembrar mala maror entre els usuaris. La finalitat última, però, és distreure l'atenció del que realment interessa als usuaris intentant crear disputes o baralles entre ells.

Alimentar el trol, és fer el joc a aquesta mena de gent, donar-los veu, fer-los cas, interactuar amb ells, contestar els seus missatges o repetir i distribuir el que diuen. Al fer això, donem veu a persones que d'altra manera ningú sabria que existeixen. Feu-vos un favor, i de pas feu-lo al vostre cercle de contactes, ignoreu-los, no alimenteu al trol!.

Inconscientment esteu alimentant el trol quan informeu als altres usuaris de la seva existència (Mireu el que diu aquest!) o demaneu de fer una acció -que no du enlloc- contra seu (Marqueu-lo com spam!). Fer això és donar veu a algú que no la mereix i, sobre tot, molestar a les persones amb qui tenim relació a les comunitats virtuals.  A un trol, senzillament, se l'ha d'ignorar. Si no li fem cas, el que digui no serà res més que el lladruc d'un gos en mig de la nit.

Els trols només pretenen encendre l'ira amb un comentari, un insult o una resposta provocadora. El millor que es pot fer és ignorar-los, bloquejar-los sense comentaris, i seguir endavant. El seu èxit rau en aconseguir que se'ls segueixi el joc, creant baralles dialèctiques entre els usuaris. Quan caiem a la seva trampa. no només els estem alimentant l'ego, també estem molestant i amargant l'estona a les persones del nostre cercle social d'Internet. No és d'estranyar que deixin de seguir-nos, nosaltres mateixos ens hem convertit en un trol.

Feu-vos un favor: no alimenteu el trol i no us convertiu en un d’ells.

Cap comentari

Amb la tecnologia de Blogger.