Somric per dur la contraria


Diuen que avui toca estar trist. Diuen que al ser el tercer dilluns de l’any es barregen una sèrie de factors que fan que sigui el dia més trist de l’any. A saber: és (suposadament) la setmana més freda de l’hivern; ja fa dies que han acabat les festes i que ha començat l’any i ens n’adonem que els nostres propòsits ja fan aigua i no els farem realitat; i, per adobar-ho, no tenim un ral i la famosa clatellada de gener ens posa les coses difícils. Així que no hi altre remei que estar trist.

Però tot això, aquest dia que els anglosaxons en diuen el Blue Monday i que a casa nostra s’ha traduït com a Dilluns Trist, és una enorme bajanada. Això del que sentim a parlar avui, no és res més que un suposat estudi que va fer un psicòleg britànic ara fa 7 anys. I dic suposat perquè tot va formar part d’una campanya publicitària d’una agència de viatges; el mateix psicòleg, en Cliff Arnall, ja va assegurar que es tractava d’una teoria falsa que també ha estat refutada per altres investigadors.

Jo avui m’he proposat somriure per dur la contraria, i està essent un dels millors dilluns que he tingut en molt de temps. Avui el dia és plàcid, agradable i em resulta profitós. Imagino una gran setmana per davant, ho serà, i m’he carregat d’esperances. Miro al meu voltant i veig persones que avui em fan somriure, encara que en aquest moment no siguin al meu costat. Veig qui amb un missatge o una proposta pot capgirar-me el dia, i la setmana. No penso permetre que aquesta moda fruit d’una campanya publicitària em digui com m’he de sentir; i menys quan em sento feliç.

Així que aprofita el dia per somriure; com faig jo. Pensa que no és un dilluns diferent de qualsevol altre i que això d’estar trist o alegre només depèn de les teves circumstàncies personals, i que no té res a veure amb allò que hagi dit una campanya publicitària. Mira al teu voltant, segur que hi ha un grapat de motius pels que somriure. I si no els trobes, somriu ni que sigui per dur la contraria.

Cap comentari

Amb la tecnologia de Blogger.