Què és el coaching?


Segons la ICF (International Coach Federation), el coaching consisteix en una relació professional que ajuda a obtenir resultats extraordinaris a la vida, la professió, l'empresa o els negocis de les persones. A través d'un procés de coaching el client aprofundeix en el seu propi coneixement, augmenta el seu rendiment i millora la seva qualitat de vida. Aquesta organització intenta promoure la pràctica del coaching professional.

Es tracta d'una pràctica no directiva; és a dir, que el coach només ajuda al client a prendre les seves pròpies decisions, sense jutjar-les i des d'una posició neutral. Cal considerar que cada persona és única i, per tant, cada persona ha de trobar la solució que més li convingui segons els seus valors, les seves creences i la seva realitat personal. Molts cops s'espera del coach que transfereixi coneixement i habilitats al client, però el coaching es basa en un procés creatiu i generador d'idees que ajuda els clients a maximitzar el seu potencial personal i professional.

Tothom té dins seu el potencial suficient per assolir els seus objectius; el coach t'ajudarà a trobar-lo, a curt termini i de manera duradora. Desenvolupant aquest potencial propi de cada persona, s'aconsegueix superar les limitacions i potenciar els recursos que ja tenim. El coach fa reflexionar al client sobre els seus actes, pensaments i opinions, i ho fa a través del diàleg, les preguntes i l'acció. EL coach no et dirà com has de gestionar o canalitzar la teva vida; tampoc et dirà que has de fer ni que has de deixar de fer.

Donar consells implicaria que el coach té dret a dirigir la vida del client, i que coneix la seva situació millor que ell mateix. El client és l'únic responsable dels seus actes. Com a últim recurs, i només si el coach és expert en la matèria, es pot suggerir alguna idea sobre la que decidirà el propi client. El coach està preparat per escoltar, observar i personalitzar la manera d'enfocar les necessitats del client. Tot i això, ha de ser el client el que obtingui les respostes i apliqui les seves pròpies estratègies i solucions.

El coaching és una disciplina que ens ajudarà a trobar i potenciar aquests recursos que ja tenim i assolir-ne el seu màxim potencial. Així podrem aconseguir els resultats desitjats amb més seguretat i de forma més ràpida. L'objectiu final del coach professional és que el client acabi essent totalment autònom, que trobi la manera de continuar generant i assolint els seus objectius i que, finalment, pugui prescindir dels seus serveis.

Cap comentari

Amb la tecnologia de Blogger.