Cal Masses, passió per la terra


Una de les explotacions més petites que vàrem visitar durant les jornades de Benvinguts a Pagès, va ser Cal Masses. La seva passió per la terra els porta a intentar «tancar el cercle» i, a banda de conrear la seva horta, també tenen unes quantes vaques d'engreix que els netegen el sotabosc i adoben el camp. La seva idea és recuperar les petites coses i retrobar sabors autèntics.

Ens van rebre l'Alba i el Jordi, qui ens varen demostrar la passió pel seu tros de terra. Un tros d'horta de fa no fa una hectàrea de terreny que aprofiten al màxim. Tenen la sort de poder regar els camps amb l'aigua que obtenen d'una antiga mina de la finca que també han recuperat. Amb la  seva producció ecològica fan unes cistelles de temporada que serveixen als seus clients habituals. 

L'Alba i el Jordi tenen molta energia i una passió que s'encomana. Treballen la terra, i també volen transmetre valors de la pagesia com el respecte per la natura. La seva producció és ecològica i volen compartir els beneficis d'una dieta sana i equilibrada. Pot semblar un tòpic, però no ho es; no hi ha res com un enciam acabat de collir, una ceba acabada d'arrencar de la terra o un tomàquet que fa uns minuts hem agafat directament de la planta.


Ens van fer una rebuda fantàstica i ens van fer sentir com a casa. Us recomano que aneu a conèixer-los, a ells i als seus productes; especialment si viviu prop de Manresa. Durant la visita ens varen deixar tastar les seves hortalisses acabades de collir. També ens van obsequiar amb un  pastis dolç d'espinacs que ens va sorprendre; boníssim! En trobareu la recepta al blog de Retalls de Cuina. 

Mentre ens explicaven com havien anat recuperant una finca que feia 25 anys que estava abandonada, ens van oferir un suc verd d'espinacs i pinya molt refrescant. La visita se'ns va fer curta, gaudint de la companyia i la conversa. Esperem poder tornar-hi aviat.