Restaurant Montiel, 10 anys d'experiències gastronòmiques


Al cor del barri del Born de Barcelona, en un dels seus carrerons estrets, hi ha un petit restaurant on assaborir la vida amb calma i tranquil·litat. Al Carrer Flassaders número 19,  trobem el Restaurant Montiel, que enguany celebra els seus deus anys oferint les millors experiències gastronòmiques.

Va ser amb motiu d'aquests deu anys de funcionament que una colla d'apassionats per la bona cuina hi varem compartir un menú degustació. El nostre dinar va ser tota una harmonia de sabors i textures que ens van fer gaudir d'una fantàstica experiència gastronòmica. Varem comprovar  perquè la Guia Michelin l'ha fet mereixedor de la seva recomanació, de qui en diu que «Aquest restaurant gastronòmic sorprèn per la creativitat dels seus menús degustació, sempre amb presentacions molt cuidades i la possibilitat de maridatge».

El seu propietari, en Marcus Eiras, aposta decididament pel producte fresc, de temporada i de proximitat. És capaç de recórrer les comarques veïnes per comprar les matèries de primera qualitat directament al productor. La proximitat i la qualitat del producte són una obsessió d'en Marcus, i justament això es nota en el resultat. En el meu cas, un dels plats van ser uns pèsols amb calamarsets, un plat senzill on la qualitat dels productes i l'acurada elaboració hi feien cantar els àngels.

Un altre factor molt a tenir en consideració és la seva extensa carta de vins amb una aposta clara pels vins catalans. La seva selecció inclou vins de cellers emergents, molt ben seleccionats, de les diferents DO de Catalunya. Aquí fan que els millors vins maridin a la perfecció amb la seva cuina, fins al punt de proposar els vins en funció de cada plat de la degustació. En el nostre cas, la selecció va ser a càrrec del celler Oller del Mas, de la DO pla de Bages, que ens va oferir la degustació completa de la seva carta de vins.

Realment, un lloc íntim on passar una bona estona sense presses, amb la tranquil·litat necessària per gaudir de sabors únics.