Caldes de Montbui acull #gastroThermalia


Ahir dissabte, 4 de juny, Caldes de Montbui va acollir gastroThermalia, una trobada de bloguers gastronòmics vinguts d'arreu de Catalunya. Durant la jornada els bloguers van poder descobrir i tastar la gastronomia de la vila i conèixer la seva història i atractius turístics. Els bloguers ja van començar a opinar sobre aquests atractius a través de les seves xarxes socials i, en els propers dies, també ho faran als seus blogs.

La jornada va començar a les 2/4 de 10 del matí al Museu Thermalia, on la Vila Termal de Caldes de Montbui va donar la benvinguda als assistents en boca del regidor de cultura, patrimoni i turisme, Isidre Pineda. Aquest moment va ser aprofitat pels assistents per gaudir d'un esmorzar a base de productes calderins: mongetes, pa, llonganissa, carquinyolis i vi. La representant del Consell Comarcal, Carme Garrido, va presentar-los els projectes de recuperació de varietats antigues de tomàquets i mongetes que s'està fent a la comarca.

Després d'esmorzar, els bloguers van arrencar amb una jornada atapeïda d'activitats, i van sortir a conèixer la història de vila termal acompanyats d'una guia especialitzada que els va acompanyar als millors racons de Caldes. Tot seguit varen descobrir les petites joies gastronòmiques que elaboren empreses calderines de llarga tradició familiar: embotits (Pedragosa), pasta de sopa (Sanmartí), carquinyolis (L'Espiga d'Or), llegums (Parellada), licors (La Vallesana) i pastissos (Muntada). Per acabar, van degustar un menú especial al Mirko Carturan, que també va oferir un showcooking amb Pastes Sanmartí. A la tarda, varen relaxar-se als Banys Termals El Safareig.

Segons expressaven els assistents, que coneixien lleugerament Caldes de Montbui, van quedar sorpresos pels seus atractius turístics i la gran qualitat de la gastronomia calderina que ofereixen els  seus artesans i professionals. Com a organitzador de la trobada, agreixo l'hospitalitat i col·laboració dels calderins, sense la qual no hagués estat possible l'èxit de la jornada.