El passat 3 i 4 d'octubre va tenir lloc el 15è cap de setmana ibèric. Un parell de dies en que es van dur a terme més d'un centenar d'activitats gratuïtes per donar a conèixer, una mica més, els ibers i la seva cultura. Per l'edició d'enguany, les activitats varen girar entorn el cuinar, el menjar i el beure. D'aquesta manera vàrem tenir l'oportunitat de saber una mica més sobre l'alimentació de fa més de 2000 anys.
La imponent fortificació ausetana es troba enmig del Parc Natural del Montseny, en el terme municipal de El Brull. Només arribar-hi quedem impressionats pels seus espectaculars murs que fan gairebé 2,5 metres de gruix. La muralla es troba encaixada en els 150 metres d'amplada que té el coll d'accés al turó i forma part d'un sistema defensiu força complex. La primera muralla data, probablement, del segle V aC, tot i que la muralla principal actual es va començar a construir sobre el 300 aC, cosa que va suposar el desmantellament de la muralla anterior.
Aquest jaciment es va descobrir de manera fortuïta l'any 1974 i l'any següent
en va començar la seva investigació arqueològica. Actualment, gràcies a la
col·laboració entre l’Ajuntament del Brull i la Diputació de Barcelona,
es pot visitar de manera regular
tots els caps de setmana.
Cap comentari